Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik... És vannak, akik az Indexet olvassák.

Nincs másik Index, támogasd a fennmaradásunkat!

Támogató leszek Érdekel

Támogasd a független sajtót, támogasd a demokráciát!

A magyar médiapiacot eluralta a propaganda. Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Mi nem azért írunk híreket, elemzéseket, nem azért készítünk videókat, hogy befolyásoljuk az olvasót. Mi nem egy párt, eszme vagy ember igazságát igyekszünk alátámasztani.

Nekünk kérdéseink vannak.

Egyszerűen csak megpróbáljuk megérteni a világot, és a jelenlegi nehéz helyzetben is segíteni szeretnénk, hogy az olvasók is minél átfogóbb képet kaphassanak az ország és a világ eseményeiről, és az azokat befolyásoló folyamatokról. És persze szeretnénk, ha közben időnként még jól is szórakozna. A jelenlegi médiakörnyezetben nehéz a dolgunk, hiszen a minőségi tartalom előállítása sokkal drágább, mint szenzációs féligazságokat és hazugságokat terjeszteni. Éppen ezért szükségünk van az olvasók segítségére. 

Ha neked is vannak még kérdéseid a világról. Ha te se elégedsz meg az instant válaszokkal és a propagandával, akkor olvass és támogass minket te is!

Támogatói csomagjaink

48 000 Ft helyett

40 000 Ft

egy videóriport költsége

24 000 Ft helyett

20 000 Ft

egy vidéki riport költsége

48 000 Ft helyett

40 000 Ft

egy videóriport költsége

68 ezer forint helyett

60 000 Ft

egy külföldi riport költsége

Támogass tetszőleges összeggel!

A rendszer csak ezresre kerekített összeget tud kezelni
2000 Ft és 500 000 Ft közötti összeget adj meg

4 000 Ft

Segítségeddel el tudunk készíteni egy hírvideót!

2 000 Ft

Segítségeddel elkészülhet egy hírcikk!

4 000 Ft

Segítségeddel el tudunk készíteni egy hírvideót!

6 000 Ft

Segítségeddel elkészülhet egy tényfeltáró anyag.

Támogass tetszőleges összeggel!

A rendszer csak ezresre kerekített összeget tud kezelni
2000 Ft és 500 000 Ft közötti összeget adj meg

Miért fontos, hogy támogass minket?

A magyar médiapiacot erősen torzítja, hogy a független sajtóban nem igazán hirdetnek az állami vállalatok és a Fidesz-közeli cégek. Így a piaci versenyben sokkal nehezebb azoknak helyt állni, akik egyes politikai oldalak álláspontjának szolgai ismételgetése helyett a valóságot próbálják elfogulatlanul bemutatni. Főleg most, amikor a gazdaság helyzete egyik pillanatról a másikra bizonytalanná vált.

Az Indexben dolgozó újságírók csak az olvasóknak írnak.

Nem szeretnénk, ha bármely politikai erő vagy piaci szereplő érdekeit is figyelembe kellene vennünk, amikor tényfeltáró cikkeket vagy akár kritikákat írunk. Az ilyen jellegű nyomásgyakorlást úgy védhetjük ki, ha az Index olvasói minél nagyobb pénzügyi és azon keresztül szakmai függetlenséget biztosítanak a szerkesztőségnek.

Minél több forrás áll rendelkezésünkre, annál több botrányt tárhatunk fel, annál gyorsabban tudunk tájékoztatni egy váratlan helyzetben, breaking esetén, és persze annál több lesz a szórakoztató tartalom is, ami feldobja a napod.

Az Index a beérkezett támogatás legnagyobb részét a napi működés biztosítására fordítja, hogy állami hirdetések és a kormányközeli cégek reklámjai nélkül is biztosítani tudjuk az állandó megbízható és minden politikai és gazdasági szereplőtől független hírszolgáltatást.

Eddig ennyien álltak mellénk:

támogató

Eddig ennyi tagja van az Index közösségének:

rendszeres támogató

Legyen veled még függetlenebb az Index!

Az a célunk, hogy 2020 végére minden hónap első hetében az olvasók támogatásából tudjuk működtetni a lapot. Éppen ezért keressük, azokat a rendszeres támogatókat, akiknek nemcsak a demokrácia és a független újságírás fontos, de az is, ahogy az Index ír a világról és benne Magyarországról.

Gyakran ismételt kérdések

Nincs másik

Kapcsolódó cikkeink