Az Index támogatásával nemcsak a független újságírást, de a demokráciát is véded.

Nincs másik Index, vigyázzunk rá együtt!

Hogyan segíthetsz az Indexnek?

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?
Milyen összeget tudsz erre szánni?

Személyes adatok

Nem megfelelő email cím
Kötelező mező
Opcionális
hibás adat
hibás adat
hibás adat
hibás adat
hibás adat
kötelező kiválasztani

Fizetési mód kiválasztása

Drága Olvasók!

Amikor tavaly a segítségeteket kértük, álmunkban sem gondoltuk, hogy több mint tízezer olvasó ad pénzt az Indexnek, méghozzá közel 200 millió forintot. Itt tart most a kampány.

A működési költségek mellett – amelyek egyébként a legtöbb pénzt elviszik – azért kértünk támogatást, hogy régóta dédelgetett terveinket is megvalósítsuk. A kitűzött célok többsége elstartolt vagy előkészítés alatt van, néhány példa a teljesség igénye nélkül:

  • Azt akartuk, hogy a vidék ne csak egy időközi választás vagy egy családi tragédia miatt kerüljön az újságba, ezért elindítottuk a Mi Vidékünk sorozatot. Zala és Vas 
    megyén túl vagyunk, Veszprém és Csongrád következik.
  • Azt akartuk, hogy többet mehessünk külföldre riportozni, hogy bemutassuk nektek az akár mindennapjainkat is befolyásoló folyamatokat a világban; így láthattátok, mi zajlik PárizsbanBécsben és Gyulafehérváron. Sok ilyet tervezünk még.
  • Azt akartuk, hogy az Indexet ne a pongyola helyesírással azonosítsátok. A cikkeink immár a nap nagy részében korrektúrázva vannak – az online sajtóban ritka módon.
  • Azt akartuk, hogy angolul is lehessen olvasni minket, hiszen az ország iránt fokozódott a nemzetközi érdeklődés. Az angol Index presztízsben is felbecsülhetetlen.
  • Azt akartuk, hogy jöjjenek hozzánk lelkes, fiatal újságírótanoncok. Közel kétszázan jelentkeztek az Index gyakornoki programjába, a legtehetségesebb kilenc az újság fizetett gyakornoka lett.
  • Azt akartuk, hogy ne csak olvassatok minket, de hallgassatok is, ezért az elmúlt hónapokban indítottunk 7 új podcastet.
  • Azt akartuk, hogy ne csak olvassatok és hallgassatok, de nézzetek is minket. Készül a videós stúdiónk, és új tartalmi formákkal is kísérletezünk: elindult az animációs infovideó-sorozatunk, a Képbehozó, és előkészítjük az új, igényesebb longformunkat is.

A támogatásotokra égető szükségünk van, hogy újabb célokat fektethessünk le magunk elé, hogy fennmaradhassunk, hogy megőrizhessük az állandó, megbízható és minden politikai-gazdasági szereplőtől független, ingyenes hírszolgáltatást. Nálunk nincsenek állami hirdetések, kormányközeli cégek sem reklámozzák magukat. Csak a piac van. Csak ti vagytok.

Tóth-Szenesi Attila (főszerkesztő)